Vil doble antall deltakere i 2024

Etter en vellykket lansering med over 3800 deltakere i 2023, ønsker Bedriftsidretten å doble antall deltakere når Energistafetten gjennomføres for andre gang 1. juni 2024. 

Med på laget får Bedriftsidretten en av regionens største arbeidsgivere, Stavanger universitetssjukehus (SUS), som stiller opp i anledning åpning av påmeldingen til årets stafett.

 - Vi gleder oss til å være med og levere på det ambisiøse målet til Bedriftsidretten og vi håper å stille med 1000 deltakere, sier Vibeke Hop som er leder for Bedriftsidrettslaget til SUS.

Sammen med klinikksjefene Berit Haaland og Sølve Braut er hun entusiastisk med tanke på engasjementet deltakelse i stafetten skaper, og det er verdifullt i en tid hvor kollegene på SUS forbereder seg til å levere Norges største sykehusprosjekt.

- Dette er ikke bare en stafett, men en glimrende anledning til å bygge lagånd, samhold og positivt fellesskap for alle våre ansatte og kolleger. Vi gleder oss til å ha aktiviteter i forkant, under løpet på selve dagen og muligheten til å samles etterpå, sier hun.

Et arrangement for alle 
Energistafetten er et lavterskelarrangement for lag på 6-10 personer som kan etableres av bedrifter og privatpersoner. Opplegget henter inspirasjon fra Holmenkollstafetten og Tour de France. Arrangør er Bedriftsidretten i Rogaland, som er en ideell organisasjon.

 - Vi er utrolig glade for at SUS vil bidra med mange deltakere, og lover et variert utvalg etapper slik at alle kan delta. Vi håper også at mange lar seg inspirere fra i fjor til å skape liv og god energi langs løypa, sier Paasche i Bedriftsidretten.

Suksess i Energibyen Stavanger
Erik Egedahl er en av ildsjelene bak arrangementet og styreleder for Bedriftsidretten i Rogaland. Ideen fikk han etter pandemien hvor behovet for å styrke folkehelse, og få folk opp av sofaen ble åpenbart. 

 - Vi så en utvikling der stadig færre voksne var i aktivitet, og i Bedriftsidretten merket vi denne nedgangen. Det fikk oss til å tenke nytt, og vi har lansert mange nye tilbud de siste årene. Energistafetten ble arrangert for første gang i fjor og ble en umiddelbar suksess. Vi har fått på plass en årlig begivenhet, sier Egedahl stolt. 

 Stafetten er utviklet i nært samarbeid mellom bedriftsidretten og næringslivet, hvor målet er å skape en opplevelse for alle som bor og jobber i Energihovedstaden Stavanger. Det blir fantastisk stemning langs løypa for både deltakere og tilskuere. De som ikke løper selv, inviteres til å danne heiagjenger og skape positiv energi langs etappene.  

 - Vi har fått utrolig mange positive tilbakemeldinger. Vi merker enorm interesse allerede før påmeldingen har åpnet, og samtlige støttespillerne har varslet at de blir med videre. I år blir vi altså enda større og bedre. Jeg gleder meg til tusenvis av deltakere og masse god stemning, sier han. Så da er oppfordringen gitt – tar du imot stafettpinnen?

Praktisk informasjon

  • Lørdag 1. juni 2024
  • 386 påmeldte lag i 2023, til sammen 3860 deltakere
  • Start- og mål i området ved Forum Expo
  • Lag kan dannes av bedrifter, organisasjoner, nabolag m.m.
  • Total distanse: ca. 13,5 km
  • Nedre aldersgrense 16 år
  • Det blir mellom 9-11 etapper med varierende lengde mellom 500 til 2000 m. Delta med 6-10 personer per lag.